Vytrvalý dážď pod Tatrami a na Spiši zatiaľ nezhoršuje situáciu s povodňami

01.06.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 1. júna (TASR) – V územnom obvode Stará Ľubovňa sú momentálne tri obce s vyhláseným druhým stupňom povodňovej aktivity.
Prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Starej Ľubovni Ladislav Polák uviedol, že ide o obce Ľubotín, Pusté Pole a obec Pálnica.
\"Tam správca toku vykonáva práce na prečistení koryta a stabilizácii brehu, \" konkretizoval situáciu. V ostatných obciach je situácia pokojná, ale pokiaľ bude pokračovať zrážková činnosť, je predpoklad, že opäť dôjde k povodniam v tejto oblasti. \"Pôda je presiaknutá, dažde sú dlhotrvajúce, takže nemôžeme nič vylúčiť, všetko záleží od toho, aké budú zrážky v najbližších dňoch, \" zhodnotil.
Hovorca Obvodnej povodňovej komisie v Kežmarku Ján Trop uviedol, že situácia v obvode Kežmarok je zatiaľ pokojná, nie sú hlásenia o stupni povodňovej aktivity. Zdôraznil, že vzhľadom na počasie budú situáciu naďalej monitorovať. \"Zatiaľ to nevyzerá, že by sme mali mať nejaké problémy, hoci pôda je premočená, \" konštatoval.
Problémy s povodňami zatiaľ nie sú hlásené ani v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica. Prednostka OÚ ŽP v Spišskej Novej Vsi Jela Bednárová informovala, že situácia je momentálne pokojná a pod kontrolou. \"Tretí stupeň nie je v žiadnej obci, uvidíme, ako to bude prebiehať, \" uzavrela.
 

Vyberte región